Wanneer dien je een zorgverzekering af te sluiten?

Je zult ongetwijfeld al veel hebben gehoord over zorgverzekeringen, zorgverzekeraars, zorgpremie en hoe ingewikkeld het systeem allemaal is tegenwoordig. Het heeft echter allemaal een goede reden; waar eerder nog mensen tegen kostennota’s aanliepen voor medische zorg of specialistische hulp die ze met geen mogelijkheid konden betalen, of de mensen die de ziekenhuizen en tandartsen meden omdat de prijzen er zo ontzettend hoog waren, is er nu een systeem gekomen waarin iedereen gegarandeerd verzekerd is. Je kunt zelf bepalen welk pakket je kiest en welke uitbreidingen, en je kunt ook zelf de zorgverzekeraar uitzoeken, maar je moet minimaal het basispakket hebben. Maar wanneer moet je eigenlijk wettelijk verplicht verzekerd zijn en wat is hier het grote voordeel van eigenlijk?

Wanneer moet je verzekerd zijn?
In Nederland moet je vanaf je achttiende wettelijk een eigen zorgverzekering hebben. Voor je achttiende levensjaar ben je vaak meeverzekerd op de zorgverzekering van je ouders, maar na je achttiende verjaardag is dat afgelopen. In bijna alle gevallen heb je ook vanaf je achttiende levensjaar recht op de zorgpremie, waarmee het over het algemeen al weer een stukje makkelijk zal worden om de maandelijkse premie te betalen. Deze premie wordt dan ook door de overheid overgemaakt naar jouw rekening, wanneer je daarvoor een verzoek in hebt gediend.

18jaar zorgverzekering afsluiten

Het grote voordeel aan de verplichte zorgverzekering is dat veel mensen zulke dingen graag uitstellen, en het ‘wel een keer regelen op een regenachtige zondag.’ Pas wanneer er vervolgens iemand een been breekt of een tand uit zijn mond breekt, wordt er pas nagedacht over de mogelijke gevolgen. En die mogelijke gevolgen zijn prijskaartjes die er niet om liegen. Dankzij het systeem met de wettelijke verplichting is dat nu verleden tijd en met een minimale verzekering met een basispakket, ben je meestal al een aardig eindje op weg.

Kun je met een zorgverzekering overal terecht?
Niet alle zorgverzekeringen zijn gelijk en het aanbod is al even divers al de markt van tegenwoordig zelf. Een goede vraag is dan ook of je met een zorgverzekering bij alle hulpverleners terecht kunt. Er wordt nog altijd gepraat in de politiek om een meer uniform systeem, maar dit is er nog lang niet door en zal ook zeker niet op de korte termijn haalbaar zijn. Het is dus verstandig om te bekijken waar je terecht kunt met de zorgverzekering die je hebt, zodat je niet voor onaangename verrassing komt te staan. Meer informatie en een meer volledig overzicht vind je op www.zorgverzekeringvergelijken18jaar.nl.
Ook vind je hier een volledig overzicht van de aanbieders die je op de website zelf gemakkelijk zult kunnen vergelijken, zodat je snel de zorgverzekering kunt vinden die aansluit bij jouw wensen.Both comments and pings are currently closed.