Verschil zorgverzekeringen in 2014

zorgverzekering vergelijken 2014Zorgverzekeringen zijn een verplicht onderdeel van het leven van elke Nederlander boven de achttien jaar. Ook in 2014 is iedere inwoner van Nederland boven de achttien jaar verplicht om een zorgverzekering te hebben met een verplichte minimale basis. Daar is dus niets in veranderd. Ook in de basisdekking zijn weinig veranderingen aangepast, voor dit moment althans, want vermoedelijk zal in 2015 wel het één en ander veranderd worden. Wat is het grootste verschil tussen de zorgverzekeringen in 2014 eigenlijk en wat is nou verstandig om eens in de gaten te houden, in het geval dat je een vergelijking wilt maken om eens te zien of je volgend jaar beter uit kunt zijn, financieel of qua dekking?

Zorgverzekering in 2014

De grootste verschillen in zorgverzekeringen in 2014, in vergelijking met 2013, ligt op het gebied van de restitutiepolis en de naturapolis. Het wordt in 2014 moeilijker en duurder om ziekenhuizen en instellingen met specialisten te kiezen die niet aangewezen zijn door de zorgverzekeraar zelf. Je kunt je natuurlijk nog gewoon laten behandelen waar je wilt, het is alleen alles behalve vanzelfsprekend dat de zorgverzekering ook het hele bedrag terug betalen zal. Ook hoeft de zorgverzekering helemaal niet meer uit te keren, wanneer je besluit om een behandeling te kiezen op een plek die niet op de lijst van de zorgverzekering staat.
Niet alles is negatief in 2014. Het aantal behandelingen van psychische of psychologische aard wordt namelijk wel uitgebreid. Dit betekent dat er een groter aantal behandelingen verzekerd zal zijn door de zorgverzekeraar; een stap in de goede richting.

Verschillen tussen de zorgverzekeringen in 2014

Het verschil tussen de zorgverzekeringen zelf dan, gaat daar nog iets in gebeuren in 2014? Wanneer je de berichtgeving een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat dit zeer waarschijnlijk is. Een aantal aanbieders van zorgverzekeringen spreekt namelijk over de te grote daling van de winsten en heeft aangegeven dat de prijzen moeten stijgen. Andere aanbieders spreken over de mogelijkheden om de zorgverzekeringen interessanter en aantrekkelijker te maken voor de consumenten, zodat zij het marktaandeel kunnen vergroten en daarmee grotere voordelen kunnen behalen op de prijzen van medische hulp.

Dit klinkt natuurlijk heel leuk, maar wat betekent dit nou voor jou als consument? Dit betekent dat het meer dan de moeite waard is om eens kritisch te kijken naar jouw zorgverzekering, en de vraag hardop te stellen of het wel verstandig is om bij deze verzekeraar te blijven. Met het oog op de lijst van alle zorgverzekeringen en de instelling die de zorgverzekering heeft (wat gebeurt er met de prijzen en de eventuele kortingen bijvoorbeeld?) kun je wellicht heel wat geld of moeite besparen door over te stappen, of toch bij dezelfde aanbieder te blijven.Both comments and pings are currently closed.