Persoonlijke lening

Persoonlijke leningen zijn zeer eenvoudige leningen. Mensen die een persoonlijke lening aanvragen bij hun bank kiezen dan ook steeds voor zekerheid. De persoonlijke lening is de meest lineaire lening op de markt waardoor de kredietnemer er altijd zeker van is dat hij of zij de aangevraagde lening op de eindvervaldag heeft afgelost. Dat is helemaal anders bij meer flexibele kredietvormen zoals het doorlopend krediet. Dit is meteen ook de belangrijkste reden waarom de kostprijs van persoonlijke leningen steeds aanzienlijk lager liggen. Het risico is immers niet alleen voor de kredietnemer, maar ook voor de bank een stuk beperkter.

Let wel, bij het aanvragen van persoonlijke leningen dient steeds een kredietovereenkomst te worden ondertekend. In dit geval gaat u er mee akkoord dat de bank financiële boetes in rekening mag brengen indien er wordt afgeweken van de kredietvoorwaarden. Sluit dan ook enkel en alleen persoonlijke leningen af indien u er absoluut zeker van bent dat u deze volgens de voorwaarden zult kunnen afbetalen. Twijfelt u of vreest u dat u die belofte niet zal kunnen waarmaken, hou er dan rekening mee dat de boetes de kostprijs van uw lening aanzienlijk kunnen verhogen.

Aflossen van schulden

Het is in de huidige maatschappij steeds vaker het geval dat mensen in de schulden komen te zitten, een te hoge hypotheek in combinatie met baanverlies, jongeren die een vierde telefoon aanschaffen maar de rekeningen niet meer kunnen betalen of jongeren die teveel studiefinanciering krijgen en die ook terug moeten betalen na hun studie. Wanneer je het vermoeden hebt dat het uit de hand gaat lopen, zoek dan hulp voor je je hoofd niet meer boven water kunt houden.

Het ligt aan de schuld die je hebt opgebouwd hoe snel je je schuld weer af kunt betalen, wanneer je bijvoorbeeld je zorgverzekeraar een maand niet betaalt, is er niets aan de hand, maar wanneer je dit zes maanden niet doet dan ben je een wanbetaler en zal het opgepakt worden door een andere instantie die ervoor zorgt dat je je zorgverzekeraar betaalt. En dat zal in de meeste gevallen zo zijn, de eerste keer de betaling missen is nog geen probleem maar wanneer je herhaaldelijk je hypotheek niet betaalt, dan is het al een stuk lastiger want een bedrag van € 1000,- is nog te overzien; voeg daar drie nullen aan toe en het is een groot probleem aan het worden en dan zal het ook niet gemakkelijker worden om je te beginnen met je schulden aflossen.

Iedere schuld begint bij € 10,- en wanneer je het niet onder controle kunt krijgen kan dat maar zo het begin zijn van een torenhoge schuld die je het leven heel erg moeilijk kan gaan maken. Je schulden aflossen is een van de belangrijkste dingen om te doen, en het is zeer zeker handig om ermee te beginnen wanneer het bedrag nog te behappen is.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or create a trackback from your own site.