Een huurauto verzekeren

Veel mensen die (tijdelijk) niet over een eigen auto beschikken, maar zich toch van ‘A’ naar ‘B’ willen verplaatsen kiezen voor een huurauto. Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kun je gaan en staan waar je maar wilt. Daarnaast zijn de kosten van een huurauto tegenwoordig vaak relatief laag, en wanneer je de kosten kunt delen met wat vrienden ben je helemaal goedkoop uit.

Maar een ongeluk zit helaas vaak in een klein hoekje, zeker wanneer je je in een vreemd land bevindt waar andere verkeersregels gelden dan hier!  Sommigen denken dat de schade aan een huurauto door een ongeluk of diefstal in het laatste geval gewoon onder de dekking van hun reisverzekering valt, maar dit is niet waar! Je hebt hiervoor een aparte verzekering nodig. Gelukkig bieden veel autoverhuurders standaard een autoverzekering aan, maar de ene autoverzekering is de andere niet. Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat het leuke uitje met je vrienden of familie in het water valt, daarom volgt hier wat meer informatie. Alles over Winterswijk

Huurauto en wettelijke aansprakelijkheid

In de Europese Unie is het in ieder geval verplicht om minimaal een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) te hebben afgesloten voordat je de weg op gaat. Deze verzekering dekt de schade die je met de auto aan andermans eigendommen toebrengt. Bij vrijwel alle Europese autoverhuurders is een WA-verzekering gelukkig een vast onderdeel van het pakket, maar check dit voor de zekerheid goed! Houd er daarnaast rekening mee dat de dekking van een dergelijke verzekering in sommige landen erg laag is, dit geldt bijvoorbeeld voor landen als Turkije, Slovenië en Kroatië. Een bruikbare website om meer over verzekeringen te weten te komen.

Cascoverzekering voor een huurauto

Met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is dus alleen de schade die je aan derden toebrengt gedekt, dus niet de schade aan het eigen voertuig! Om ervoor te zorgen dat ook deze schade onder de dekking van de autoverzekering valt, dien je een zogenaamde cascoverzekering af te sluiten. Uiteraard moet je hiervoor dan wel extra betalen. Ook voor het afsluiten van een cascoverzekering voor een huurauto geldt dat je met een paar zaken rekening moet houden. Zoek bijvoorbeeld allereerst goed uit wat wel en wat niet onder de dekking valt. Zo valt de schade aan ruiten of aan de onderkant van de auto soms niet (geheel) onder de dekking. Daarnaast is het van belang dat je goed uitzoekt welk eigen risico er wordt gehanteerd. Je kunt er desnoods voor kiezen het eigen risico af te kopen.

Inzittendenverzekering bij huurauto afsluiten?

Sommige buitenlandse autoverhuurders proberen een inzittendenverzekering te verkopen wanneer je er een auto huurt. Dit is echter niet nodig wanneer je een reisverzekering hebt afgesloten, de inzittenden zijn in dat geval namelijk al verzekerd tegen letselschade.Both comments and pings are currently closed.